Welkom - Vakantiechalet Frankenau

Ga naar de inhoud

WelkomU zoekt in Duitsland in een natuurrijke omgeving een vakantiewoning van particulieren? Wij verhuren ons vrijstaande chalet, geschikt voor max. 6* personen op het Feriëndorf Frankenau direkt aan de voet van het Wereld Erfgoed "Nationalpark Kellerwald-Edersee" in de deelstaat Hessen te Duitsland. (afstand circa 350 km van Utrecht)

Het "Feriëndorf" ligt op ca. 2 km van het dorpje Frankenau en bestaat uit een verscheidenheid aan vakantiebungalows, welke allemaal eigendom zijn van particulieren. Een groot deel van deze particulieren verhuurt de woning naast het eigen gebruik.
Het voordeel van het particuliere bezit is dat iedereen de vakantiewoning geheel naar eigen smaak inricht. Dit is ook aan de tuinen goed te zien. Hierdoor is het een bijzonder gezellig vakantiepark geworden en niet de standaard huisjes met tuinen die we vaak in vakantieparken tegenkomen. 

Boven in het Feriendorf-Frankenau ligt ons houten vakantiechalet waarvan er slechts 2 op het park staan. Het is een zeer gerieflijke woning en uitermate geschikt voor de actieve/sportieve vakantieganger die er met of zonder hond heerlijk op uit wil trekken in de vorm van wandelen, fietsen, watersport, wintersport etc. Het chalet is rustig gelegen met rondom veel tuin en terrassen. Naast het huis is een carport waar u vooral met slecht weer droog kunt uitstappen of heerlijk van de buitenlucht geniet tijdens een hapje of drankje.

Indeling: Hal waar de garderobe zich bevindt en toegang naar 1 van de slaapkamers. Daarna open halletje met toegang direkt rechts de badkamer met toilet en zeer ruime inloopdouche en de ouderslaapkamer. Links staat u gelijk in de grote woonkamer met openslaande deuren naar het terras, houtkachel, open keuken en een open trap naar boven (waar je niet helemaal rechtop kunt staan). Reden waarom wij het liever voor 4* personen verhuren. De ouderslaapkamer is ruim en de andere slaapkamer kleiner. Daarentegen beslaat de slaapkamer boven het halve chalet maar met beperkte stahoogte.

In de zomer en winter heeft u voldoende zit-mogelijkheden aan meerdere zijden van het chalet.
6 Tuinstoelen met ovale tafel, maar ook een picknick-tafel en een zitje gemaakt van boomstammen zorgen voor een gerieflijk buiten zitten zowel voor als naast het chalet.


Extra: U kunt op verzoek (tegen een kleine vergoeding) gebruik maken van onze Wifi-aansluiting. Na ondertekening van de gebruikersovereenkomst wordt u de code verstrekt en zal vrijgave van de router plaatsvinden op de door u aangegeven periode.
Let op: Oneigenlijk gebruik wordt in Duitsland zwaar beboet.

Natuurlijk stookt u graag de houtkachel!
Haal hiervoor bij de "Receptie" (tegen betaling) een of meedere zakjes hout en u zult het ultime buitengevoel beleven.


Terug naar de inhoud